Här sprayas det för fullt!



Färgen hittad..

..tack vare min fd lärare på NTI :) Moyo nere i stan hade sprayfärg i alla möjliga färger och satan så billiga dom var också! 40 spänn bara! Köpte både mintgrön och rosa.


Efterlyser sprayfärg!

Jag hade ju tänkt måla min söta lilla uggla mintgrön.. det var lättare sagt än gjort. Efter att ha besökt alla de största färg/byggbutikerna i denna stad utan resultat så vänder jag mig nu till den lilla skara läsare jag har här! Är det någon som vet vart det finns? Någon sida på nätet eller fysisk butik spelar ingen roll!

Har blivit erbjuden att få en färgspray blandad i butik men det känns ju lite häftigt med 300 spänn för en sådan burk, speciellt med tanke på ändamålet ;)


Snygg förvaring!

En inredningsdetalj som jag är jättenöjd med här hemma är denna träback/låda som det inte alls ligger särskilt mycket arbete bakom.

1. Fråga din matbutik om dom hår några trälådor att avvara (kullabydens musteri levererar sina flaskor i jättefina lådor!) Eller snickra en egen.
2. Måla i någon härlig färg!

Min har jag bara målat vit men vill man ha lite med shabby chik-look på den så betsa i en mörk färg först och slipa kanterna när du sedan strykt på ett lager med vit färg.

Jag använder min som tidningsförvaring:



Smyckesverkstad.





Har börjat stansa på ett läderband som ska viras flera varv runt handleden, kommer likna humanity-armbanden när det är klart. Knåpar ihop några olika örhängen också.

Serveringsfatet klart!



På fatet poserar en citron, jag menar något måste ju serveras på fatet och då tager man vad man haver! Tyckte det blev fint men det får nog stå undangömt i något skåp så länge ;)

Förvaring.

Köpte på mig lite fint omslagspapper som passade utmärkt nu när jag lessnat på mina förvaringslådor.




Tidskriftssamlaren klädde jag först i detta mönster men insåg snabbt att det inte skulle passa här hemma hos oss men den var jäkla fin den med!

Hur man gör tvål.







♥ Hacka tvålmassan och lägg i vattenbad.
♥ Tillsätt ev olja och färg och rör om så det blir jämnt fördelat.
♥ Häll upp i en form (man kan även ta muffinsformar i silikon)
♥ Låt sedan svalna en stund! Vill du ha någon stämpel eller liknande så kan det vara bra att pressa dit den lite innan tvålen är "kall".
♥ Sedan kommer det roligaste; inslagning!
♥ Klart!

Uggla + sprayfärg!

Ugglan är hittad på erikshjälpen för en tia! Min första tanke när jag såg den var att spraymåla den. Just nu lutar det åt en mintgrön färg men har ännu inte bestämt mig, vitt vore ju inte heller så pjåkigt?


Tvålar med kokosdoft.



Två färdiga och inslagna tvålar. Perfekt att ha som gå-bort-present eller som dekoration, sen kan man faktiskt (surprise, surprise) använda dom som en vanlig tvål ;)

Det var första gången jag provade på att göra tvålar! Ska visa processen lite bättre i ett annat inlägg men det var betydligt enklare än vad jag trodde och det vore superkul att exprimentera lite mer!

Donut till håret.

Som alla vet så har ju tvättmaskiner/torktumlare en förmåga att sluka strumpor, och såklart tar dom aldrig två likadana utan en av varje för att man ska ha så många omaka par som möjligt. Här kommer ett tips på vad du kan göra med åtminstonde två utav dessa omaka sockar! har du tjockt/långt hår kan du säkert ta fler strumpor än så.





1. Vänd strumporna ut och in och klipp bort nedersta biten (den vid tårna)
2. trä strumporna på varandra och börja rulla ihop.
3. Klart!

Ett enkelt och sparsamt sätt att snygga till håret på!

Såhär kan det se ut när håret är uppsatt:

Serveringsfat.

Jag har börjat göra ett serveringsfat i retrostil. Själva fatet är i trä och får sig ett lyft med decoupage. Eventuellt ska det dit ett motiv men jag tycker det ser så snyggt ut med bara text så jag är lite osäker!




Detta behövs:
♥ Ett fat och ev färg
♥ Lacklim
♥ Tidningsutklipp
♥ Lack
♥ Roller eller pensel

Mitt fat var träfärgat (köpt på panduro) så jag började med att måla det vitt. När fatet torkat så är det bara att hugga in och klippa ur all text eller det motiv du valt, kolla så att det räcker till hela fatet!

Ta rollern/penseln och stryk ett jämnt lager med lacklim på ena sidan på fatet. Sedan är det bara att sätta ut alla tidningsdelar. Vissa kommer att lappa över varandra och tänk då på att det ska vara lim under hela urklippet. När du är klar med första sidan så är det bara att vänta på att det ska torka innan du gör nästa sida.
Fortsättning och färdigt resultat kommer i ett annat inlägg :)

Välkommen till när det regnar!

Hej och välkommen till min nystartade blogg som handlar om pyssel och hemmafix. Här kommer jag att dela med mig av de projekt jag håller på med och det kommer att bli lite av varje!

Jag hämtar mycket utav min inspiration från nätet och hittar ofta tips i olika forum. Målet med denna blogg är att kunna inspirera någon där ute, att utveckla mina kunskaper och såklart att ha jäkligt roligt :)

Follow my blog with Bloglovin

RSS 2.0